Meniu Închide

Cât de greu este să faci în România artă cu și pentru grupuri care au fost marginalizate de-a lungul istoriei – Interviu cu Mihaela Drăgan

Adolescenți și tineri creativi, care au crescut în cartierul bucureștean Ferentari, scriu articole despre cultura romă în cadrul proiectului “Avdives, khetanes” (trad. „Astăzi, împreună”), derulat de Fundația Amfiteatru. Aceștia beneficiază de îndrumare editorială specializată. „Avdives, khetanes” are ca scop consolidarea creștererii incluziunii și dezvoltarea premiselor pentru o calitate mai bună a vieții pentru copii de etnie romă din comuna Belin, județul Covasna și zona urbană marginalizată Ferentari (sector 5, București).

Andreea Violeta Petre, autoarea interviului, este pasionată de actorie. Alături de fratele ei este protagonista documentarului „Toto și surorile lui” (r. Alexander Nanau, 2014) și a jucat în filmul suedez „Till drömmarnas land”/ „The Unpromised Land” (r. Victor Lindgren, 2019). Are 25 de ani și, în prezent, este implicată în mai multe proiecte artistice.

Interviul realizat de Andreea Violeta Petre a fost publicat de Gala Societății Civile și poate fi citit integral aici.


Mihaela Drăgan este o artistă internațională care se înverșunează să creeze în România artă responsabilă, în care nu perpetuează prejudecăți și critică istoria opresivă asupra femeilor și romilor. Asta o situează în zona artiștilor independenți, unde trebuie să ducă o luptă permanentă împotriva precarității.