Meniu Închide

Mario Fabrika: Aici, în Ferentari, ești influențat ușor/ Dar eu merg pe drumul meu, nicidecum pe drumul lor

Mario Răducanu, sau Mario Fabrika, este un artist din Ferentari la început de drum. Și-a descoperit pasiunea pentru muzică în timp ce încerca diverse sporturi și și-a dat seama că viața lui e făcută, mai degrabă, pentru versuri și sunete.

Biografia lui, complicată ca a oricărui tânăr din Ferentari, nu l-a împiedicat pe Mario să viseze că într-o zi va putea să se ajute pe el și pe alții. În pofida succesului artistic pe care îl visează, Mario și-a propus să rămână modest și orientat către voluntariatul social.

Mai multe despre Mario într-un interviu realizat de Anca Văleanu și publicat de iqads.ro și poate fi citit aici

Anca Văleanu este o talentată și optimistă tânără de 17 ani. Face actorie, cântă și se pregătește pentru o carieră în industria hotelieră. Din 2021 a început să scrie, primele ei articole fiind despre reușitele celor care au pornit cu puține șanse în viață și despre proiecte care ajută tineri din zone defavorizate.

Articolul face parte din proiectul “Avdives, khetanes” (trad. „Astăzi, împreună”), derulat de Fundația Amfiteatru, unde adolescenți și tineri creativi, care au crescut în cartierul bucureștean Ferentari, scriu articole despre cultura romă.

Adolescenți și tineri creativi, care au crescut în cartierul bucureștean Ferentari, scriu articole despre cultura romă în cadrul proiectului „Avdives, khetanes” (trad. „Astăzi, împreună”), derulat de Fundația Amfiteatru. Aceștia beneficiază de îndrumare editorială specializată. „Avdives, khetanes” are ca scop consolidarea creșterii incluziunii și dezvoltarea premiselor pentru o calitate mai bună a vieții pentru copii de etnie romă din comuna Belin, județul Covasna, și zona urbană marginalizată Ferentari (sector 5, București).