Meniu Închide

Portret al artistului la tinerețe: Un interviu cu Vlad Roșianu, fotograf și membru PlayHood

Vlad Rosianu

Vlad Roșianu este un foarte talentat adolescent din Ferentari, pasionat de fotografie și arta spectacolului. Prima sa expoziție foto, intitulată #NESEMNIFICATIV și găzduită de Studiourile Ferentari în aprilie 2021, demonstrează că are un ochi grozav pentru realitatea socială, pe care nu se sfiește să o „poetizeze”, s-o filtreze prin propriile lui aspirații. Vlad iubește și actoria, pe care a descoperit-o la atelierele creative ale trupei PlayHood. Pentru el, proiectele artistice sunt un mod de a cultiva frumosul și de a sta departe de probleme. De altfel, unul din motourile sale preferate este „Mai bine într-un film, orice rol, decât un dosar pe rol”.

Mai multe aflăm chiar de la Vlad, într-un interviu despre origini, evoluții personale și aspirații, publicat de cultartes.ro și care poate fi citit integral aici    

Cu Vlad Roșianu a stat de vorbă Alexia Șerban în cadrul proiectului „Avdives, khetanes” (trad. „Astăzi, împreună”) desfășurat de Fundația Amfiteatru. Alexia Șerban este o tânără din Ferentari pasionată de artă, muzică și limba engleză.

***

Adolescenți și tineri creativi, care au crescut în cartierul bucureștean Ferentari, scriu articole despre cultura romă în cadrul proiectului „Avdives, khetanes” (trad. „Astăzi, împreună”), derulat de Fundația Amfiteatru. Aceștia beneficiază de îndrumare editorială specializată. „Avdives, khetanes” are ca scop consolidarea creșterii incluziunii și dezvoltarea premiselor pentru o calitate mai bună a vieții pentru copii de etnie romă din comuna Belin, județul Covasna, și zona urbană marginalizată Ferentari (sector 5, București).