Meniu Închide

Școala de vară 2022

Scoala de vara 2022

Astăzi a început în Ferentari Școala de vară 2022, parte integrantă a Programului de educație non-formală a proiectului „Avdives, Khetanes” („Astăzi, împreună”).

De luni până vineri, timp de 4 săptămâni, copiii din cartierul Ferentari pot participa la o serie de ateliere practice. Ei vor putea alege între activități creative, sportive, de dezvoltare personală, de educație civică și dezbateri, știință și experimente.

O dată pe săptămână persoane de etnie romă cu diverse profesii vor veni să stea de vorbă cu copiii pe teme de interes reciproc și de actualitate. Numele sunt încă surpriză, dar le vom dezvălui pe parcurs, precum și reacțiile copiilor la întânirile cu ei și ele.

Prima ediție a programului de educație non-formală pe timp de vară a avut loc anul trecut și s-a bucurat de o prezență numeroasă. Copiii și-au descoperit noi pasiuni și talente, și au reușit să fie mândri de abilitățile lor, native sau nou dobândite.

Prin intermediul acțiunilor integrate implementate pe tot parcursul proiectului se urmăresc creșterea incluziunii și dezvoltarea premiselor pentru o calitate mai bună a vieții pentru copiii din Ferentari, prin creșterea accesului la servicii educative, sanitare și sociale de calitate, reducerea vulnerabilităților și oferirea unor perspective de viitor pentru cel puțin câteva sute de persoane de etnie romă.