Meniu Închide

Studiourile Ferentari: O discuție cu actorul Sever Bârzan despre ce înseamnă să fii mentor-voluntar în cartier

Sever Bârzan

Sever Andrei Bârzan a terminat UNATC-ul în 2010, la secția actorie. S-a cunoscut cu Ionuț Oprea la distanță de un an după aceea, când acesta din urmă venise la București, pentru master. Așa au ajuns ei doi să lege nu doar o prietenie, ci și o pasiune comună pentru voluntariatul artistic și alte forme de implicare socială. Atunci când Ionuț, sibian de origine, a decis să se mute efectiv în cartier și să pună pe picioare trupa PlayHood și Studiourile Ferentari, Sever i s-a alăturat, mai întâi ca membru al trupei de improvizație Backstage Boys.

Între timp, Sever a devenit un adevărat mentor pentru copiii din Ferentari, prin atelierele sale trecând nume precum Toto sau Niko G. Deși crescut într-un alt cartier, Sălăjan, Sever s-a atașat în ultimii ani de comunitatea din Ferentari și încearcă să contribuie, când și cu ce poate, la mai binele copiilor de aici.

Vlad Roșianu a stat de vorbă cu el despre experiențele personale avute în cadrul proiectelor și atelierelor, despre autenticitate și valori, despre promovarea culturii și creativității locale prin intermediul unor tineri sensibili și mișto.  

Interviul integral a fost publicat de iqads.ro și poate fi citit aici

Vlad Roșianu este un tânăr pasionat de fotografie și teatru, fiind implicat ca actor în trupa PlayHood. Interviul a fost realizat în cadrul proiectului „Avdives, khetanes” (trad. „Astăzi, împreună”) desfășurat de Fundația Amfiteatru.

Adolescenți și tineri creativi, care au crescut în cartierul bucureștean Ferentari, scriu articole despre cultura romă în cadrul proiectului „Avdives, khetanes” (trad. „Astăzi, împreună”), derulat de Fundația Amfiteatru. Aceștia beneficiază de îndrumare editorială specializată. „Avdives, khetanes” are ca scop consolidarea creșterii incluziunii și dezvoltarea premiselor pentru o calitate mai bună a vieții pentru copii de etnie romă din comuna Belin, județul Covasna, și zona urbană marginalizată Ferentari (sector 5, București).